Pui umplut cu cartofi noi

de Merisor in Pui, 28 Mai 2013 | 26278 vizualizari

 

Am vrut sa asez de fapt cartofii pe langa pui, dar fiind vasul mic mi-a venit ideea sa ii introduc in interiorul puiului.
Foarte buni au iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui fraged (1500 gr)
  • 1 kg cartofi noi
  • 1 capatana usturoi
  • condimente:piper, boia de ardei dulce, oregano, rozmarin
  • 100 ml ulei
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu cartofi noi:

Curatam usturoiul si il pisam bine, il frecam cu uleiul si sare apoi adaugam patrunjelul tocat, piperul, boiaua de ardei si oregano.

Spalam bine puiul il intepam cu o furculita din loc in loc si il ungem cu pasta de usturoi si condimente apoi il asezam intr-un vas termorezistent cu capac.

Eu l-am pus intr-un vas de yena. Cartofii ii curatam si spalam, apoi presaram peste ei sare si rozmarin. Umplem puiul cu ei si mai asezam si pe langa daca mai incap.

Punem capacul si dam la cuptor la 180 grade pentru 40 de minute.

Puiul meu a avut si putina grasime pe care am lasat-o pe el, deci nu a necesitat sa mai adaug ulei si nici apa nu am pus pentru ca s-a inabusit suficient datorita capacului.

in ultimele 10 minute l-am lasat fara capac si am redus temperatura cuptorului pentru a se colora frumos.

A iesit o bunatate!

TIPS-URI

1

Se pot trece prin pasta de usturoi si cartofii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu orez