Veti spune: "ia uite si la asta iar a scris o introducere de o jumatate de pagina pentru un meniu pe care il stim cu totii :). Sa stiti ca am citit ingredintele la o pagina de "pui shanghai" din bucataras si ma bucur ca aduce ceva nou: carnea se amesteca cu usturoi zdrobit, aromele sunt la dublu fata de majoritatea retetelor,toate aceste condimente amestecandu-se cu faina (se pudreaza carnea intr-o punga cu acest amestec) si este o varianta fara mustar. Noua ne-a placut, i-am ramas fideli, este pentru a-5-a oara cred cand preparam asa. Reteta o am de pe "lalena.ro" si sunt multumita pentru sugestia pe care ne-a dat-o sa-i asociem salata de morcov marinat.
Noi ne-am indragostit de aceasta salata foarte populara in Republica Moldova, ei o numesc "salata in stil corean".
Ce mi-a placut la ea, si m-am straduit sa reproduc, faptul ca morcovul se da pe o razatoare speciala pt aceasta salata care scoate fire subtiri si lungi ca niste paie, nu marunte ca la ciorba.
Eu n-am o astfel de razatoare si am scos firele cu un cutit multifunctional cu partea pt varza. E drept ca jumatate am bagat si la razatoarea robotului punand cate 1/3 morcov pe lung, ca sa nu pierd timp mult dar ideea e ca nu este zobuita si arata asa frumos ca o "capitza" vorba lui Cristi.
Astazi am facut-o dupa reteta lui Miha, careia ii multumesc, pentru ca Lena o facea cu zahar in loc de miere si restul ingredientelor la Miha sunt mult mai bine echilibrate, mai pe gustul meu.
Nu mancam morcov crud (dupa care nu ma omor) decat in salata de varza dulce, in formula asta intra la greu vitamina E, o salata cu o aroma intensa datorita coriandrului care nu trebuie sa lipseasca.
Voi puteti dubla cantitatile la puiul shanghai.
SALATA DE MORCOV MARINAT
Este recomandat ca aceasta salata sa se faca cu o zi inainte si sa se tina in borcan cu capac. Imprumuta mult mai bine aromele, se face mai buna.
Morcovii se curata si se spala bine. Apoi se dau prin razatoarea speciala din aia mai fina, ca sa iasa morcovul subtire si lung, ca niste paie.
Se adauga otetul, uleiul si mirodeniile conform cantitatilor de mai sus.
In aceasta reteta este foarte important ingredientul "coriandru" - ii da aroma si gust deosebit. Boabele se vor macina.
Se amesteca bine cu mainile toata compozitia si se freaca bine pana morcovul lasa suc.
Se poate manca si imediat, dar este mult mai bun daca il lasati peste o noapte la frigider.
Se poate pastra cateva saptamani intr-un borcan, presat bine si borcanul inchis ermetic.
Salata insoteste mancaruri din carne si legume.
PUI SHANGHAI
Pieptul de pui se spala bine si se taie felii subtiri si lungi.
Se pun toate bucatile de pui intr-un castron, se presara peste el usturoi zdrobit bine si se amesteca pana se distribuie uniform usturoiul prin carne.
Intr-o punga curata se pune faina, sarea si restul de mirodenii.
Recomand sa folositi macar 80% din cele pe care le-am pus aici in reteta (sa fie aromata bine carnea).
Punga o inchideti, agitati bine sa se amestece toate mirodeniile cu faina.
Apoi puneti toata carnea in punga, iarasi inchideti si agitati bine astfel incat fiecare bucatica de carne sa fie bine pudrata.
Fiecare bucatica de carne o treceti prin ouale batute bine.
Apoi prin pesmetul amestecat cu susan si putina sare.
Le prajiti apoi intr-o tigaie cu ulei incins la foc mediu, pana se rumeneste pe ambele parti dar fara a le arde :P
Se scot pe o farfurie acoperita cu prosop de hartie ca sa absoarba uleiul.
Merg si cu o garnitura de ciuperci marinate dar dau reteta cu alta ocazie.
Sa aveti pofta!
1
La pui, folositi macar 80% dintre condimentele indicate.
2
La salata, morcovul va fi taiat in fire cat mai lungi, ca niste paie.