Pui rustic cu cartofi , la vas roman

de Sidy in Pui, 8 Sep 2010 | 8596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 pulpe de pui( sau carne de pui)
  • 2 morcovi
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • ardei gras rosu si verde
  • rozmarin
  • 3-4 linguri cu miere
  • mustar
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • 1 kg cartofi
  • usturoi
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui rustic cu cartofi , la vas roman:

Pulpele fara pielita se dau cu sare , piper, miere si mustar si se tin o ora la rece in frigider.
Vasul roman se scufunda in apa pentru 40 minute.
Morcovii , ceapa si usturoiul se curata si se taie felii subtiri rotunde , la fel ca si rosia.. Ardeii se taie si ei fasii subtiri.Cartofii se curata si se taie in 4-6 fasii, depinde de marimea lor.
Se scoate vasul roman din apa si pulpele de la rece.
In vasul roman se pun cartofii, rondelele de ceapa si fasiile de ardei peste ei , apoi morcovii taiati si usturoiul. Cine doreste poate adauga un pahar cu vin alb si cimbru.
Se pun deasupra pulpele peste care adaugam rosiile, bucatele de unt si cascaval ras.Punem 1/2 cana cu apa peste pulpe. Dam la cuptorul dinainte incalzit pina cand pulpele prind o culoare frumoasa maronie. Le intoarcem pe cealalta parte pentru vre-o 15 minute sa prinda crusta si aici si apoi se servesc cu cartofii langa.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui rustic cu cartofi , la vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

andreea_angelo 1

14.11.2012, 19:57

in apa rece sau in apa calda tre sa tii vasu inainte???

diaconta 1

14.11.2012, 20:01

Andreea,in apa rece,iar cand se folosesc vase de lut sau ceramice,acestea se pun in cuptorul caldut,nu fierbinte.

Sidy 1

15.11.2012, 08:10

In apa rece il tin si il bag apoi in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade...
Asa il folosesc de vreo 3 ani si sunt tare multumita de el....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei