Pui la cuptor cu lamaie si bulgur

de slowfoodcuisine in Pui, 9 Feb 2011 | 8867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -pulpe de pui (4-5 bucati)
  • -o lamaie
  • -1 ceasca bulgur
  • -ulei de masline
  • -sare, piper
  • -menta
  • -150 ml vin alb sec
  • -5-6 catei de usturoi
  • -1 legatura mare de patrunjel
  • -1 lingurita boia picanta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu lamaie si bulgur:

Am scos pielea de pe pulpe si le-am taiat pe jumatate. Le-am spalat bine. Le-am pus intr-o tava impreuna cu lamaia taiata cubulete, sare, piper, usturoiul taiat in doua, menta (care poate fi si proaspata si uscata), uleiul de masline si vinul alb. Le-am introdus la cuptor pana ce s-a rumenit carnea.

Atentie mare la lamai- fie folositi ecologice, fie le spalati foarte bine pana se curata ceara de pe coaja! Intre timp, punem la inmuiat bulgurul. Il lasam acoperit cu apa fierbinte timp de o jumatate de ora. Daca intre timp absoarbe toata apa, completam tot cu apa fierbinte. Cand puiul este rumenit si bulgurul inmuiat, il adaugam pe cel din urma in tava de la cuptor, oprim cuptorul si il mai lasam 15-20 minute inainte de a servi.

Garnisim cu muuuuult patrunjel si devoram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu lamaie si bulgur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si cu ciuperci