Pui la cuptor cu cartofi, ceapa si mazare in vin alb

de laylalala in Pui, 20 Mai 2010 | 5531 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (de aprox. 1 ½ kg)
  • 25 gr unt, topit
  • 400 gr cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 5-6 cepe mici, curatate 
  • 200 ml vin alb
  • 250 gr mazare
  • 1 lingura Herbes de Provence
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cartofi, ceapa si mazare in vin alb:

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu putin unt opit o tava de copt.
Condimenteaza puiul cu sare si piper si aseaza-l intr-o tava mare de copt.Imprastie pe langa pui cartofii si cepele, asezoneaza-le cu sare si piper,toarna untul topit peste ele, apoi da totul la cuptor 30 minute.

Dupa 30 minute, scoate tava din cuptor,intoarce puiul, toarna vinul alb peste pui si legume si pune-o din nou la cuptor 30 minute. Dupa inca 30 minute, scoate tava din nou, intoarce puiul, adauga mazarea si presara deasupra 1 lingura Herbes de Provence.Introdu tava la cuptor pentru inca 20-30 minute, apoi serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cartofi, ceapa si mazare in vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]