După mâncărurile consistente și sățioase de Crăciun, ne-am propus să mâncăm mai dietetic, măcar câtva timp, așa că am preparat acest rasol din copănele de pui, adică din carnea cea mai recomandată pentru un astfel de regim. Fără mult efort și destul de repede, mâncarea a fost gata și am avut astfel și o bază pentru o supă ușoară și foarte apreciată la noi. Alături de legumele natur, am servit o salată de sfeclă roșie, care aștepta de mult timp să fie savurată...
Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, la foc iute, cu 3-4 litri de apă rece. Când încep să fiarbă, se reduce focul și se adună/aruncă spuma care se formează.
Cât timp fierb copănelele, se curăță cartofii, ceapa, usturoiul și rădăcinoasele. Se spală și se porționează, în afară de: cartofi, ceapă și cățeii de usturoi, care rămân întregi.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.
Când copănelele au fiert, se iau cu o paletă din oală și se transferă într-un vas acoperit cu un capac.
Se strecoară supa și se pune din nou la fiert cu legumele pregătite anterior. Se condimentează, după gust cu sare și piper.
Când legumele au fiert, se scot cu o paletă din oală și rasolul se servește (condimentat ușor cu: sare, piper și boia de ardei dulce) cu legume natur stropite cu puțin unt topit și cu o salată de sfeclă roșie.
1
Carnea de pui fierbe repede, așa că nu trebuie să o țineți la fiert până se desprinde de pe oase.
2
Diminuați focul, după ce începe să fierbă apa și se formeză spumă. Adunați spuma și aruncați-o, pentru ca supa să rămână limpede.
3
Strecurați supa după ce ați scos din ea copănelele fierte.
4
Legumele natur pot fi fierte și separat, în apă cu puțină sare, dar dacă le veți fierbe în supă vor avea un gust mai bun.
5
Preparatul este foarte bun și sănătos, cu orice altă salată vă este pe plac.