Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa in Pui, 2 Aug 2020 | 2775 vizualizari

 

Am pregătit aceste pulpe de pui în crustă de cașcaval la cuptor, cu ciuperci. Am presărat mărar (pentru sora mea, căreia îi place mult) și a fost un deliciu. Vă prezint mai jos cum să pregătiți ceva deosebit, din ingrediente la îndemână. Și nu e deloc complicat.
 
Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui,
  • Sare, după gust,
  • 2 ouă,
  • 200 g cașcaval (sau după gust),
  • 300 g ciuperci,
  • 150 ml bere,
  • 60 ml ulei,
  • 350 ml apă,
  • prune deshidratate fără sâmburi, după gust,
  • 2 lingurițe gem de corcodușe
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor:

 

Înlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior.

Tăvălești pulpele prin ouăle bătute într-un bol cu o lingură de ulei (10 ml) și sare, după gust, apoi prin cașcavalul ras pe o tavă.

Mai departe, dacă ai rumeni acum pulpele la cuptor, în tavă cu ulei, s-ar topi cașcavalul. De aceea, trebuie mai întâi să le așezi într-o tavă cu hârtie de copt și să le dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 30 de minute, la foc mediu, întorcându-le la jumătatea timpului.

Apoi transferi pulpele într-o tavă în care ai pus înainte un strat subțire de ulei (50 ml), bere și 150 ml apă și mai dai la cuptor încă 30 de minute sau până s-au pătruns bine, în funcție de cuptorul tău.

Când s-au rumenit și pătruns pulpele, le scoți într-un castron înalt și le acoperi cu o farfurie, pentru a rămâne calde și suculente. Apoi în uleiul în care s-au gătit pulpele, mai pui 200 ml apă și ciupercile curățate de pielițe și spălate. Mai dai la cuptor aprox 20 de minute.

  

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/pui-in-crusta-de-cascaval-cu-ciuperci.html

 

TIPS-URI

1

Opțional: poți pune gem de corcodușe pe pui sau bucățele de prune în tavă, pentru aromă, însă ai grijă, pentru că se ard ușor.

2

Sugestie de servire: poți toca puțin mărar, pentru savoare și decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

17.09.2020, 16:53

Multumesc mult, Catalina!

mihaelar63 1

17.09.2020, 18:48

Interesant mod de preparare . Eu as fi pus cascavalul la sfarsit

Ancutsa 1

17.09.2020, 19:53

Mihaela, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci si camembert