Pui cu sos picant a la Ionix

de ionix in Pui, 3 Oct 2009 | 4207 vizualizari

 

poza principala nu-i prea clara :S... daaar, e bun de-ti vine sa-ti lingi degetele... yummilicious!

 

INGREDIENTE

Pentru pui:
  • 2 piepti de pui
  • 3-4 linguri de mustar cu hrean
  • 5-6 catei usturoi
  • pudra de chili (boia de ardei iute), sare
  • 1 lingura ulei masline
Pentru sos:
  • 1ardei iute
  • 1 ardei gras rosu sau capia
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 rosii
  • o ceapa galbena mica
  • 5-6 linguri sos de rosii
  • 2 linguri ulei
  • circa 300 ml apa
  • busuioc, sare, pudra de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos picant a la Ionix:

Din mustar, ulei, usturoi si condimente se face o pasta . Pieptii de pui se taie in felii subtiri. Pe o tavita se unge un pic de sos, si se aseaza bucatile de piept in straturi astfel incat intre straturi sa ungem bine cu sos. Se acopera tavita cu folie de plastic si se da la frigider circa 30-40 minute.

Apoi se scot din frigider si se frig pe gratarul de aragaz. 

 

Pentru sos:

 

  • Rosiile si ardeiul iute se coc, se decojesc si se taie cubulete.
  • Se incinge uleiul intr-o tigaie mai inalta.
  • In uleiul incins se pune ceapa taiata marunt.
  • Cand ceapa s-a inmuiat un pic se adauga rosiile si ardeiul iute,
  • Se adauga si ardeiul rosu taiat marunt.
  • Se lasa sa se patrunda unele pe altele legumele si se adauga apa.
  • Cand incepe sa fiarba un pic se adauga condimente si usturoiul pisat bine.
Sosul se pune peste pieptul de pui iar drept garnitura eu am folosit orez alb.
Se serveste atat cald cat si rece. Cand e rece se simte iuteala mai bine.
Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos picant a la Ionix" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ionix 1

04.10.2009, 11:24

asa-i Bucataras... o nebunie... am facut ieri din nou pt c-au venit niste musafiri si au zis ca n-au mai mancat de foarte mult timp ceva asa bun

Miha 1

14.10.2009, 00:05

Ce faci Ionix-ule?Pe unde-ai disparut?

ionix 1

14.10.2009, 18:09

Mihaaaaaaaaaaaaaaaa... fac bine... am fost un pic cam ocupata si n-am avut timp sa vizitez bucataras sau sa postez pe site.... ma bucur tare mult ca mi-ai dus lipsa... trebuie sa "verific" ce-ai mai gatit... hehehe

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu piept afumat