Pui cu sos de rosii, miere si tarhon

de Julia_Snow in Pui, 22 Mai 2014 | 3477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 aripioare pui, doar partea superioara
  • 3 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 200 g. masline naturale
  • 4 linguri ulei
  • o lingura miere
  • o lingurita tarhon, o lingurita delikat
  • o conserva rosii in bulion (400 g. )
  • 100 ml. apa
  • 50 ml. vin alb, sec
  • o foaie de dafin
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii, miere si tarhon:

Ceapa se spala si se taie rondele, aripioarele se spala si se lasa la scurs, iar usturoiul si rosiile din conserva se taie marunt, la randul lor.

Se pune uleiul la incins iar in el se rumenesc usor pe ambele parti, aripioarele, condimentate in prealabil cu sare si piper.

Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un vas, iar in uleiul ramas se pun ceapa si usturoiul si se calesc usor.Se adauga rosiile maruntitite, bulionul din conserva, apa, vinul, foaia de dafin, delikatul, aripioarele rumenite si se lasa sa fiarba la foc mic.

Dupa 20 de min. se adauga tarhonul si se iau cateva linguri de zeama, cu care se dizolva intr-un recipient, mierea.

Aceasta se adauga peste preparat la sfarsit, adica peste inca 10-15 minute. Tot atunci se adauga si maslinele si patrunjelul verde tocat marunt. 

Se amesteca si se lasa putin sa se intrepatrunda gusturile.

Se poate servi cu orez sau piure de cartofi.Eu am ales orezul natur.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii, miere si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui parmigiana