Pui cu legume la cuptor

de Sim0na in Pui, 4 Mai 2012 | 6027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de curte de cca 1,2 kg
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • ½ ardei gras rosu
  • ½ conopida medie
  • 1 dovlecel marisor
  • 3 cartofi
  • 2 rosii
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • ulei de masline
  • sucul de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume la cuptor:

Puiul spalat si curatat bine (eu am adunat si grasimea ca avea din abundenta – este numai buna la supita!) l-am frecat cu sare, piper si boia iute, l-am pus intr-o tava cu putina apa si l-am dat la cuptor pentru 30-45 minute, in aceasta perioada intorcand puiul cel putin odata.

Intre timp am pregatit legumele, curatandu-le, spalandu-le si taindu-le bucati potrivite.

Langa puiul rumenit, am pus legumele si am dat iar la cuptor pentru alte 30-40 minute. Rosia am taiat-o rondele si am asezat-o deasupra legumelor, iar cand puiul s-a rumenit frumos, iar legumele au fost gata am oprit focul.

Am servit puiul alaturi de legume si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu sos de mustar si usturoi