Va propun acest fel de mancare foarte gustos si usor de realizat, daca sunteti in graba si vrei sa faceti si altceva in timp ce pregatiti pranzul este o varianta de luat in calcul.
Preparare: intr-un vas calim intr-o lingura de ulei legumele la foc mic, asezonandu-le dupa gust cu sare, piper . Le lasam pret de cateva minute pana sunt facute pe jumatate, fara sa adaugam deloc apa.
Spalam bine puiul, il curatam si il uscam cu un servet absorbant de hartie. Umplem cu grija puiul cu legumele si il asezam in tava, eu am folosit si de aceasta data vasul roman pentru ca imi place cum fragezeste carnea la cuptor. Daca nu aveti vas roman va recomad sa folositi un vas de yena cu capac sa il puteti lasa sa se faca inabusit la cuptor in primele 45 de minte. Peste pui am turnat un amestec facut din 100 ml de ulei de masline, 50 ml de apa, o lingura boia, sare, piper, condimente pentru pui si apoi am presarat peste pui inca putina sare, verdeturi, boabe de piper.
Daca folositi vasul de yena puteti sa puneti mai multa apa, in vasul roman nu trebuie ca face el aburi, fiind tinut inainte de folosire in apa rece. Dam puiul la cuptor cu capac si lasam la temperatura de 230 de grade pentru 45 de minute .
Dupa aceea scoatem cu grija capacul, scadem temperatura la 210 grade si lasam inca 30 de minute la cuptor sa scada apa bine si sa se rumeneasca usor. Punem din cand in cand peste el cate o lingura de ulei din tava. Este gata atunci cand il vedem rumenit si a scazut apa .
L-am servit cu rondele de cartofi fierte pentru 8 minute si apoi puse la cuptor cu unt, insotit de mujdei si cu muraturi binenteles ca e sezonul. Va doresc pofta buna !