Reteta Video Jug
Pieptul de pui se spala si se taie in fisii de marimea unui deget. Oul se bate intr-un bol. Se tavaleste puiul prin amidon, apoi prin ou si iar prin amidon, se aseaza toate bucatile p o farfurie, apoi se incinde putin ulei intr-o tigaie sau wok si se prajesc pe ambele parti pana devin aurii.
Se scoate puiul pe o farfurie tapetata cu servetele de bucatarie sa absoarba excesul de grasime.
Se pregatesc celelalte ingrediente: usturoiul se piseaza, ghimbirul se rade pe razatoarea mica, ceapa verde se taie subtite pe diagonala, semintele de susan se prajesc ntr-o tigaie teflonata, fara ulei, pana devin usor aramii.
Se amesteca intr-un bol urmatoarele: sucul de lamaie, apa sau supa de pui, sosul de soia, sosul picant si zaharul.
Se pune la incins putin ulei in wok, cam 2-3 linguri, apoi se adauga usturoiu,l, coaja de lamaie si ghimbirul, se amesteca 30 de secunde, la foc mic, apoi se toarna sosul de lamaie si se lasa sa clocoteasca, se adauga amidonul dizolvat in apa si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga bucatile de pui in sos si se lasa 2 minute pe foc, sa se intrepatrunda aromele, amestecand din cand in cand. La final se adauga ceapa, semintele de susan si coriandrul, se amesteca bine si se opreste focul.
Noi am mancat cu orez simplu, fiert si cu putin unt in el, un deliciu!
1
Sosul dulce-picant se poate inlocui cu un ardei iute taiat rondele fine, ca n reteta originala.
2
Se adauga si o lingura cu condimente asiatice, daca aveti, pentru o savoare originala.