Chiftele de pui in sos de smantina cu ciuperci si mamaliga

de aziz in Pui, 24 Feb 2011 | 8259 vizualizari

 

daca puiul merge cu smantina ma gindeam ca nici chiftelele nu ar da rau....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de pui
  • 2 oua
  • 4-5 felii de piine inmuiate in apa
  • patrunjel verde
  • usturoi pisat
  • sare piper
  • supa instant o lingurita
  • 250 gr smantana
  • o lingura faina
  • o mina ciuperci proaspete sau din conserva
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui in sos de smantina cu ciuperci si mamaliga:

amestecam carnea tocata cu piinea inmuiata si scursa de apa, patrunjel tocat,ouale,usturoiul,sare, piper dupa gust.

formam bilute pe care le prajim in ulei si pe care le scoatem pe servet de hirtie .

sosul:ciupercutele o mana se toaca foarte fin sau se pun in blender si se calesc in ulei cu putin usturoi, se amesteca faina cu jumatate pahar de apa si apoi cu smantina

se pune in tigaie peste ciupercute , se adauga chiftelele se da un clocot doua se potriveste sosul de sare si se presara patrunjel verde tocat.

mamaliga :se pune apa la fiert cu putina sare si un praf de malai cind clocoteste se adauga restul de faina, se lasa 10 minute la fiert, amestecand de cateva ori  si se rastoarna pe fund de lemn sau farfurie

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui in sos de smantina cu ciuperci si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan