Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman

de Sylvia in Pui, 11 Feb 2010 | 8615 vizualizari

 

Este o reteta delicioasa si usor de preparat, se arunca toate ingredientele in vasul roman ( este vasul de ceramica portocalie, daca nu il aveti in casa se poate face foarte bine in vas de Yena) se lasa 45 de minute o ora maxim si gata pranzul.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 bucati de pui eu am pus 3 pulpe intregi taiate si 2 aripoare, ( pentru 4 persoane decupez si pun un pui intreg fara spate care il pastrez pentru supe ) 
  • de 6-8 cartofi medii curatati si lasati intregi,
  • de 6 ciuperci champinion (cat mai mici este bine eu nu am gasit foarte mici acum ) lasate intregi, 
  • o crenguta de telina cu tulpina taiata marunt,
  • 150 ml apa,
  • 3 linguri ulei masline,
  • o lingura pasta de ardei,
  • putina pasta de ardei iute,
  • o lingura amestec de legume( vegeta mea naturala) ,
  • putina boia,
  • piper boabe sau macinat, 
  • o crenguta mica de cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman:

   Punem amestecate toate ingredientele in vasul roman, presaram peste ele telina taiata si punem crenguta de cimbru si boabele de piper si putina sare si boia .

  Separat intr-un bol preparam apa cu uleiul , amestecul  de legume, pasta de  ardei dulce si picanta,  putina sare, piper si boia si o turnam peste ingredientele din vas.

  Se acopera si se pune la cuptor la temperatura maxima, lasam minim 30 de minute acoperit dupa care scoatemm vasul si luam capacul. Daca vrem sa dam sosului putina consistenta punem o lingurita de faina sau amidon amestecat cu 2 linguri de apa peste el si dam inca 15-20 de minute la cuptor la temperatura medie sa scada fara sa se rumeneasca foarte tare.  Este pe cat de usor de preparat pe atat de gustos, amestecul de cartofi cu ciuperci da sosului un gust aparte.  Am servit astazi cu muraturi,  ardei cu varza din  productia proprie super gustosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Adinacarla 1

12.02.2010, 14:41

ma inscriu si eu la o portie si trec si reteta la favorite s-o prestez cat mai curand sa nu se plictiseasca vasul roman singur in dulap

Sylvia 1

12.02.2010, 20:23

Adinacarla al meu nu are timp sa se odihneasca ca il folosesc la tot ce fac in cuptor

Adinacarla 1

12.02.2010, 23:49

sigur de acum nu se va mai prea odihnii nici vasul meu ca voi pune in practica retetele tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana