Este o reteta delicioasa si usor de preparat, se arunca toate ingredientele in vasul roman ( este vasul de ceramica portocalie, daca nu il aveti in casa se poate face foarte bine in vas de Yena) se lasa 45 de minute o ora maxim si gata pranzul.
Punem amestecate toate ingredientele in vasul roman, presaram peste ele telina taiata si punem crenguta de cimbru si boabele de piper si putina sare si boia .
Separat intr-un bol preparam apa cu uleiul , amestecul de legume, pasta de ardei dulce si picanta, putina sare, piper si boia si o turnam peste ingredientele din vas.
Se acopera si se pune la cuptor la temperatura maxima, lasam minim 30 de minute acoperit dupa care scoatemm vasul si luam capacul. Daca vrem sa dam sosului putina consistenta punem o lingurita de faina sau amidon amestecat cu 2 linguri de apa peste el si dam inca 15-20 de minute la cuptor la temperatura medie sa scada fara sa se rumeneasca foarte tare. Este pe cat de usor de preparat pe atat de gustos, amestecul de cartofi cu ciuperci da sosului un gust aparte. Am servit astazi cu muraturi, ardei cu varza din productia proprie super gustosi.