Piept de pui in portofel

de nico15 in Pui, 3 Iul 2011 | 7663 vizualizari

 

O reteta rapida

 

INGREDIENTE

  • 1-2 cepe
  • 150 g de bacon
  • 200 g  piept de pui
  • 150 g de ciuperci
  • 50 ml smantana
  • foietaj
  • ulei
  • 1 ou
  • sare, piper,
  • cimbru,
  • susan,
  • maghiran  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in portofel:

Intr-o tigaie se pune un pic de ulei, se taie baconul julien, se adauga pieptul de pui care in prealabil a fost taiat cubulete, se soteaza doar in ulei fara a se adauga nici un pic de apa, se adauga ceapa si dupa 5 minute adaugam si ciupercile taiate lamele.

 Dupa ce am adaugat ciupercile acestea isi vor lasa apa de aceea se va lasa sa scada, se adauga maghiran dupa care se va adauga smantana lichida si se mai  lasa sa dea in clocot 1-2 minute.

 Daca compozitia vi se pare ca ati facut-o prea apoasa adaugati putin pesmet, sarati si piperati, dupa care opriti focul si dati compozitia sa se raceasca, deoarece nu se va putea umple foietajul decat cand este rece umplutura, pentru a nu topi foietajul.

 Dupa ce s-a racit compozitia, luam foietajul , punem umplutura si formam anumite pachetele din foietaj, acestea se vor intela cu furculita pentru a respira cand sunt date la cuptor, se sigileaza cu dintii furculitei si se va unge cu galbenus de ou pe deasupra. Se va decora cu:boia, cimru, susan alb/negru.

 Se da la cuptor 10-15 minute la 220grade, Nu se deschide usa aragazului in acest timp, cand observam ca foietajul a crescut dam focul mai incet.

Se scoate de la cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste.

 Pofta Buna.

TIPS-URI

1

Lasati sa se raceasca bine compozitia

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in portofel" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos garam masala