Yupiii! Clasele primare au vacanta asa ca pregatesc bagajele sa decolez cu juniorii la tara... Va doresc un weekend minunat si va las aceasta prajiturica rapida, simpla si gustoasa. >:D
1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar pana cand formeaza peak-uri. Galbenusurile le batem cu 1/2 cana zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.
2. Amestecam galbenusurile cu albusurile cu ajutorul unei spatule. Incorporam faina, cernuta putin cate putin peste compozitie, tot cu ajutorul spatulei. Adaugam si esenta de vanilie si amestecam usor.
3. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 20 x 30 cm. Deasupra punem visinele din dulceata si introducem in cuptorul preincalzit la 180-190 °C timp de 30-40 min, sau pana cand scobitoarea iese curata ;).
4. Dupa ce scoateti din cuptor, lasati la racit cam 10 min (sau nu:)), apoi puneti deasupra visine si sirop si taiati.
1
Dulceata folosita de mine seamana mai mult cu visinele in sirop decat cu o dulceata :D dar este minunata.
2
In loc de dulceata puteti folosi orice tip de fructe congelate, deshidratate sau proaspete.