Retete de suflet
Chiar daca este vara si e cald mai tanjim cateodata la preparate de iarna. Asa a fost si cu piftia, asa ca am pregatit-o la aparatul Crock-Pot din dotare.
Taiem carnea in bucati potrivite. Punem carnea intr-o oala acoperita cu apa rece si o tinem la foc pana la primele clocote. Oprim focul, lasam sa se raceasca apa usor, apoi spalam bine fiecare bucata de carne, dupa care le clatim cu apa rece.
Asezam carnea in vasul aparatului slow cookerului Crock-Pot pornit pe gatire lenta pentru 6 ore si acoperim cu apa rece. Adaugam ceapa intreaga curatata si morcovul curatat. Adaugam boabele de piper si foile de dafin.. Timpul poate sa difere in functie de cat de batran a fost porcul.
Cand carnea se desprinde usor de pe oase este gata.Inainte de a oprin aparatul punem sarea dupa gust, Scoatem carnea intr-un vas si o dezosam. Strecuram zeama. In zeama racita usor punem usturoi pisat dupa gust. Asezam carnea in castroane. Putem aseza si felii de morcov. Turnam zeama racita strecurata. Acoperim vasele cu folie alimentara daca nu au capace si le dam la frigider pana a doua zi.