Praz umplut cu orez si ciuperci

de Bunica in Mancaruri de post, 18 Dec 2011 | 7304 vizualizari

 

Astazi am preparat pentru prima data Praz umplut cu orez si ciuperci. Pot sa va spun ca este .....delicios !

 

INGREDIENTE

 Umplutura:

  • 2 fire de praz       
  •  1 ceasca de orez        
  • 5 ciuperci champignon
  • 3 linguri ulei de masline( am pus eu)
  • sare , piper

  Sosul:      

  • partea verde de la cele 2 fire de praz
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de bulion sau o ceasca de suc de rosii
  • 1 lingurita de zahar
  •  sare, piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz umplut cu orez si ciuperci:

Se curata prazul, se taie in bucati potrivite . Se pune in apa fiearta si se lasa 1 min. sa clocoteasca. Se scote prazul,se trece printr-un jet de apa rece si apoi se scot frunzele sub forma de tub.   

Ciupercile se spala si se toaca marunt.

Miezul scos se toaca marunt si se inabuse in ulei.Se adauga ciupercile si orezul spalat. Se stinge cu o ceasca de apa. Cand orezul incepe sa se umfle se adauga sare si piper dupa gust.

Se umple prazulsi se pune intr-o tava sau un vas termorezistet.

Se face un sos din prazul ramas tocat marunt si pus la inabusit intr-o tigaie. Apoi se adauga bulionul sau sucul de rosii,zaharul, sare, piper. 

Sosul se toarna peste prazul umplut si se da la cuptor pana scade sosul.

Se serveste rece sau cald.

TIPS-URI

1

In loc de ulei se poate folosi unt.

2

In loc de bulion sau suc de rosii se pot folosi 3-4 rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Oana 1

21.12.2011, 08:40

Foarte bun trebuie sa fie! Iamii!

simo_brkic 1

02.01.2012, 19:13

Panacris 1

12.04.2016, 19:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Praz umplut