Praz gratinat cu jambon si sos de branza

de Catalina L in Mancaruri de legume, 15 Dec 2020 | 3098 vizualizari

 

O reteta delicioasa ! M-am inspirat de la reteta de Andive gratinate
Am folosit praz in loc de andive si am inlocuit sosul béchamel cu un amestec smantana-cream cheese Philadelphia.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/praz-gratinat-cu-jambon-si-sos-de-branza.html

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de praz frumoase
  • 4 felii de jambon
  • 75 gr de branza cream cheese Philadelphia
  • 2-3 linguri de smantana
  • 50 gr de cascaval ras
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • 2 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz gratinat cu jambon si sos de branza:

Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm.

Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime. Reveniti-le in uleiul incins cu usturoiul tocat.

Intoarceti-le si colorati prazul pe ambele parti. Condimentati. Adaugati 100 ml de apa, acoperiti si gatiti timp de 10 minute.

Incalziti cuptorul la 220°C. 

Amestecati branza cream cheese cu smantana si asezonati. Rulati prazul in feliile de jambon taiate in 2 si le puneti-l intr-un vas de cuptor . Puneti deasupra sosul pregatit si presarati apoi cascaval ras.

Dati la cuptor timp de 20 de minute. Serviti fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz gratinat cu jambon si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume picant