Praz cu orez

de Giana in Mancaruri de post, 7 Noi 2013 | 23915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de orez (bob cu bob colosal)
  • 4-5 fire de praz
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cu piper
  • 1.5 pahare cu suc de rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu orez:

Se spala orezul in mai multe ape, si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa fierbinte si sare. Lasam orezul in apa 20 de minute dupa care il spalam cu apa rece si il lasam la scurs.

Prazul se taie rondele si se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga si orezul si se calesc impreuna pana se intaresc boabele de orez. Adaugam sucul de rosii, sarea si piperul si punem capacul la cratita. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul la mic si se lasa la fiert 10 minute pana ii scade aproape toata apa. Oprim focul si acoperim capacul cu un prosop.

Lasam orezul sa se umfle 30 de minute fara sa-i ridicam capacul; dupa care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]