Prazul are o aroma fina si rafinata si trebuie sa nu-l gatim prea mult pentru ca se intareste. Comparativ cu ceapa si cu usturoiul prazul are un miros si un gust mai bland.
Mai intai spalam prazul si il taiem rondele de 2 cm.
Intre timp punem la foc o oala cu apa si putina sare in care adaugam si 2 linguri cu otet. Cand apa clocoteste oprim focul, punem prazul, acoperim cu un capac si lasam 15 min. Intre timp tocam cubulete ceapa si ardeiul gras, spalam maslinele. Pulpele de pui le dam intr-un clocot si aruncam apa, apoi le spalam cu apa rece.
Totul e pregatit, sa “asamblam” mancarica: punem putin ulei de masline intr-o cratita, apoi ceapa si ardeiul si inabusim putin. urmeaza pulpele si o cana cu apa. Lasam sa fiarba, condimentam si punem 2 foi de dafin. Cand sunt pe jumatate fierte punem prazul scurs si lasam sa sa inmoaie. Punem apoi maslinele, rosiile tocate marunt si mai lasam 10 minute la fiert. Dupa ce oprim focul punem patrunjel verde tocat fin.