Cam asta am avut noi azi la masa de prânz lângă o ciorbă de fasole verde cu afumătură şi prăjitura Kardinal.Am avut şi o pâine de casă cu cartofi proaspăt scoasă din cuptor,chiar dacă nu a prea fost nevoie de pâine..Am zis să mai postez şi poze cu mâncare nu numai de dulciuri,pentru că până acum numărul reţetelor de dulciuri sunt net superioare celor de mâncare.Asta nu înseamnă că mâncăm doar dulciuri,doar că inventivitatea mea este mai mare când vine vorba de dulciuri,pe când mâncarea se repeta de foarte multe ori,sau sunt reţete uzuale pe care le pregăteşte toata lumea.
Ceafa taiata felii mai groase am condimentat-o si am lasat-o peste noapte la frigider.
Intr-o tava am pus putin ulei(ceafa va lasa si ea grasime,deci nu e nevoie de prea mult) si am asezat feliile de carne si morcovul taiat rondele.
Am pus usturoiul,rozmarinul si putina apa.
Am acoperit cu o folie de aluminiu si am pus la cuptor pâna când carnea s-a înmuiat putin(cam 20 de minute),apoi am luat folia si am pus cartofii dupa ce am pus si pe ei putina sare.
Dupa 15 minute am adaugat ciupercile si carnea am pus-o deasupra cartofilor.
La final am pus verdeata.
Am servit cu muraturi dar merg la fel de bine si cu o salata de cruditati.
Eu as fi preferat o salata de sfecla rosie cu hrean,dar nu am avut degeaba pofteam.