Praline - Pasta de alune de padure

de Constelatialeu in Vegan / Raw vegan, 7 Feb 2022 | 3585 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-un video ''Momente delicioase cu Beatricia'', ma tot bantuie un anumit tort si acolo am nevoie de pasta asta. Asa ca m-am pus pe treaba mai ales ca am materie prima, adica alune de padure- gradina- in cazul meu, n-a fost nevoie sa umblu brambura prin padure dupa alune. Mi-a luat mai mult sa sparg alunele , restul chiar e simplu. 

 

INGREDIENTE

  • 300 g alune de padure
  • 200 g zahar
  • 50 g apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline - Pasta de alune de padure:

Mai intai m-am apucat de spart alunele, asta-i partea cea mai migaloasa. Apoi le-am pus in tava de la cuptor si le-am copt. Am scos tava din cuptor am lasat sa se raceasca un pic si apoi am indepartat coaja de pe alune, unele sunt mai nabadaioase si nu se lasa ''dezbracate'', dar nu-i bai ca merge si cu putina coaja.  Apoi le-am intins pe un tocator sau pe o planseta de silicon daca aveti. Intr-un vas de inox am pus apa cu zaharul la fiert si am lasat sa fiarba pana a capatat o culoare aurie, am turnat siropul peste alune pe toata suprafata lor si am lasat sa se raceasca. Am rupt in bucati mai mici si am inceput sa le maruntesc la robot, nu toate deodata, pe rand pana am obtinut o pudra, apoi am  mixat continuu pana am obtinut o pasta. Pasta de alune pralinate am pus-o intr-un borcan, am pus capacul si am depozitat borcanul in frigider. Se poate pastra pana la 3 luni. Este o pasta aromata si delicioasa. O sa stea cumintica la frigider pana isi va gasi locul intr-o delicioasa prajitura. Dependentii de dulciuri posibil sa se puna pe mancat si adio prajituri.Am obtinut cca 400 g pasta de alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline - Pasta de alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Panacris 1

08.02.2022, 16:34

Ești pusă pe întns apoi mărunțit după cât văd eu Foarte tare! O să venim să testăm, asta dacă mai prindem!

Anett 1

10.02.2022, 14:03

Gherca Daniela 1

13.02.2022, 22:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune