Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 11 Mai 2014 | 8361 vizualizari

 

Daca va doriti o prajitura mai racoroasa, delicioasa si cu mare succes la musafiri cu siguranta aceasta este. Aroma de menta din blat, crema de vanilie cu bucati proaspete de capsuni s-au potrivit de minune si toti care au avut ocazia sa o serveasca au fost foarte incantati, lucru ce pe mine m-a bucurat enorm :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de menta (eu am esenta de pe site-ul pastaidevanilie.ro si acesta este foarte concentrata, usor uleioasa, dar daca puneti esenta din comert este posbil sa fie necesar sa puneti mai mult pentru ca este mai apoasa)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr capsuni prospete
  • fulgi de ciocolata alba
  • capsuni pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni:

Blatul:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul. Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita. Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, 100 ml lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie, cand da in clocot scoatem pastaia, turnam amestecul de amidon si amestecam la foc mic, continuu, pana obtinem o crema ca o budinca. O dam deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, incorporam crema de vanilie rece, lingura cu lingura. Spalam capsunile, le tamponam cu un servetel, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite. Acestea le incorporam in crema cu o paleta de silicon.

Cu un decupator patrat din inox decupam blatul, eu am obtinut 16 patratele.

Facem un sirop din 1 cana apa, 2 linguri zahar, 4-5 fasii coaja de lamaie, pe care il fierbem 3-4 minute apoi il lasam sa se raceasca. Fiecare bucatica de blat o insiropam. Punem iarasi decupatorul din inox, asezam un patrat de blat insiropat baza, punem crema cam pe 3/4 si deasupra alt blat insiropat. Cu degetul impingem usor sa iasa prajitura din decupator. La fel procedam cu toate.

Dupa ce le terminam le dam la rece, apoi le decoram cu fulgi de ciocolata alba si capsuni. Eu din resturile de blat am facut firimituri, mi-a mai ramas crema si am pregatit si 3 cupe cu desert.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (83)

Lia_ 1

13.05.2014, 19:19

cat de frumos este totul. bravo Rocsi scumpa si harnica

Rocsi 1

14.05.2014, 11:14

Lia multumesc tare mult

Rocsi 1

14.05.2014, 11:16

Multumesc Miti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Nutella si mascarpone-reteta nr. 150