Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 11 Mai 2014 | 8056 vizualizari

 

Daca va doriti o prajitura mai racoroasa, delicioasa si cu mare succes la musafiri cu siguranta aceasta este. Aroma de menta din blat, crema de vanilie cu bucati proaspete de capsuni s-au potrivit de minune si toti care au avut ocazia sa o serveasca au fost foarte incantati, lucru ce pe mine m-a bucurat enorm :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de menta (eu am esenta de pe site-ul pastaidevanilie.ro si acesta este foarte concentrata, usor uleioasa, dar daca puneti esenta din comert este posbil sa fie necesar sa puneti mai mult pentru ca este mai apoasa)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr capsuni prospete
  • fulgi de ciocolata alba
  • capsuni pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni:

Blatul:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul. Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita. Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, 100 ml lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie, cand da in clocot scoatem pastaia, turnam amestecul de amidon si amestecam la foc mic, continuu, pana obtinem o crema ca o budinca. O dam deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, incorporam crema de vanilie rece, lingura cu lingura. Spalam capsunile, le tamponam cu un servetel, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite. Acestea le incorporam in crema cu o paleta de silicon.

Cu un decupator patrat din inox decupam blatul, eu am obtinut 16 patratele.

Facem un sirop din 1 cana apa, 2 linguri zahar, 4-5 fasii coaja de lamaie, pe care il fierbem 3-4 minute apoi il lasam sa se raceasca. Fiecare bucatica de blat o insiropam. Punem iarasi decupatorul din inox, asezam un patrat de blat insiropat baza, punem crema cam pe 3/4 si deasupra alt blat insiropat. Cu degetul impingem usor sa iasa prajitura din decupator. La fel procedam cu toate.

Dupa ce le terminam le dam la rece, apoi le decoram cu fulgi de ciocolata alba si capsuni. Eu din resturile de blat am facut firimituri, mi-a mai ramas crema si am pregatit si 3 cupe cu desert.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (83)

Lia_ 1

13.05.2014, 19:19

cat de frumos este totul. bravo Rocsi scumpa si harnica

Rocsi 1

14.05.2014, 11:14

Lia multumesc tare mult

Rocsi 1

14.05.2014, 11:16

Multumesc Miti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:07

Pește la cuptor, cu roșii și măsline - Rețeta gustoasă și sănătoasă

pe 21.06 la 10:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie