Prăjiturele sărate cu ciocolată

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 17 Noi 2012 | 3124 vizualizari

 

Aceste prăjiturele drăgălaşe şi foarte uşor de făcut, surprind prin contrastul dulce-sărat, dar şi prin textura crocantă. Ideale pentru ceai sau cafea

 

INGREDIENTE

  • 180 grame zahăr alb
  • 180 grame de zahăr brun
  • 240 grame de unt sărat la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • o linguriță de esenţă de vanillie
  • 570 grame de făină integrală
  • o linguriță bicarbonat de sodiu
  • 100 grame ciocolată neagră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjiturele sărate cu ciocolată:

Folosind un mixer electric, se amestecă untul cu cele două tipuri de zahăr şi vanilia până se obţine un amestec cremos. Se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă. 

Într-un alt bol se amestecă făina cu bicarbonatul și se adaugă peste mixul obținut anterior. Se amestecă până la omogenizare.

Se taie ciocolată în bucăți mici și se încorporează în aluat. Se rup bucăți din aluat și se formează prăjiturele de mărimea dorită.

Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de  copt la distanță între ele și se introduc la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 10-15 minute. 

Se lasă la răcit pe un grilaj din metal. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiturele sărate cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
BRIOSE NEGRESE