Pentru acest sfarsit de saptamana va invit sa pregatiti pentru familia dumneavoastra o prajitura aspectuoasa, foarte buna si ieftina,numita "Valurile Dunarii" .
Puteti prepara prajitura si intr-o forma rotunda,atunci va seamana cu un tort !:)
Ingrediente pentru crema si decor :
Ingrediente pentru blatul alb :
Ingrediente pentru blat maron :
Mod de preparare crema :
Preparati budinca dupa instructiunile de pe plic si o lasati sa se raceasca foarte bine,amestecand din cand in cand.
Inainte sa o turnati peste prajitura o mixati pentru a indeparta orice urma de cocoloase!
Mod de preparare blat alb :
Visinele le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Ungeti tava cu unt si o tapetati cu faina.Tava are latimea de 24 cm si lungimea de 32 cm.
Mixati untul (pastrat la temperatura camerei)cu zaharul,adaugati vaniliile,ouale,sarea,praful de copt,faina in ploaie si laptele.Mixati usor,omogenizati compozitia si turnati jumatate in tava.
Mod de preparare blat maron :
In compozitia ramasa,separat, adaugati cacaua,laptele si visinele.
Turnati peste compozitia alba din tava.Nivelati usor cu o paleta.
Coacem prajitura in cuptor preincalzit,la foc mediu,timp de 40 de minute.
Scoateti prajitura din cuptor ,o lasati sa se raceasca si turnati peste ea budinca fina.
Radeti ciocolata si o lasati la frigider cateva ore.
Este cremoasa,acrisoara,aromata,pufoasa...:)