Ador prăjiturile cu brânză şi fructe.Şi cum azi a fost zi de piaţă am găsit brânză de vaci şi căpşuni.Am avut şi ouă „de ţară”,care au dat o culoare minunată blatului,aşa că le-am combinat într-un desert minunat.
Pentru blat am folosit o reteta de pandişpan foarte simpla dar cu un rezultat garantat.
Asta daca se respecta cateva reguli simple,proportia ou-zahar-faina ,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute.
Tava am tapetat-o cu hârtie de copt.
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Am mixat ouale împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în compozitie.
Am încalzit cuptorul la 180 de grade.
Faina amestecata cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.
Am pus apoi compozitia în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin compozitia.
Am pus la cuptor pentru 30 de minute.
In nici un caz nu deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.
Dupa ce s-a copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am lasat pe un gratar ,l-am taiat când s-a racit complet(ideal ar fi a doua zi).
Pentru crema de brânza am mixat toate ingredientele si am adaugat aromele.
Capsunii i-am spalat,am pastrat câţiva pentru decor,apoi i-am taiat si i-am pus cu zahar sa lase sirop.
Am scurs siropul,am mai adaugat sirop de zmeura.
Capsunile le-am zdrobit cu o furculita.
Amidonul l-am diluat cu sirop si l-am pus peste capsuni.
Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna s-a îngrosat suficient.
L-am lasat sa se raceasca.
Crema Mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra.
Am mixat si frisca.
Peste Mascarpone am pus 3 linguri de jeleu de capsuni,apoi am încorporat frisca.
Am taiat blatul în doua pe orizontala,am pus crema de brânza,un strat de jeleu,al doilea blat.
Am pus un strat de frisca,apoi am ornat cu crema de mascarpone si capsuni.
Am decorat cu felii de capsuni.