O prajitura usor de facut , racoritoare si bine insiropata . Eu am facut-o de douar ori. Prima data am facut poze din timpul preparariii dar nu am mai apucat sa fac poze cu preparatul fina , iar a doua oara (alaltaieri), am apucat sa fac la preparatul final :).La prima varianta am pus pe ea ciocolata si fulgi de migdale , iar la a doua am pus in compozitie visine din visinata, iar deasupra nu am mai pus nimic . Asa este cand suntem multi la dulce .
Pentru inspiratie ii multumesc Cristinei .
In primul rand trebuie sa pregatim tava , eu am folosit o forma de silicon in forma de stea, dar se poate folosi tava de chec , sau de guguluf de 20 cm pe care o tapetam cu hartie de copt .
Pornim cuptorul la 200 grade sa se incinga .
Intr-un bol inalt batem ouale imreuna cu zaharul pana cand se albesc si zaharul este dizolvat in totalitate .
Adaugam uleiul si iaurturile si batem in continuare (nu trebuie foarte mult , atat doar cat sa se incorporeze bine) .
Razuim coaja de lamaie , adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si omogenizam.
Turnam compozitia in tava de copt, punem visinele (daca doriti) si dam la cuptorul incins.
Cuptorul este acum pe 200 grade , dar dupa 10 minute reduceti la 180 grade si lasati prajitura inca 30 minute (testati daca este coapta cu scobitoarea)
Lasam prajitura sa se raceasca si facem siropul : zaharul impreuna cu coaja de lamaie razuita il punem pe foc si il lasam pana incepe sa se caramelizese , atunci stoarcem zeama de la lamaie, lasam totul sa dea cateva clocote.
Turnam deasupra , lasam sa absoarba tot si razuim ciocolata alba , sau punem fulgi de migdale , sau o lasam asa .
1
trebuie racita bine pentru a fi racoritoare
2
se poate servi cu frisca batuta