Desert prajitura cu crema de lamaie marca Ruxy

de Constelatialeu in Prajituri, 30 Dec 2021 | 4782 vizualizari

 

O am de ceva vreme in plan aceasta prajitura, uite ca acum la final de an am pus planul in aplicare. Nu a iesit ca alui Ruxy, a iesit ca la mine, ca eu sunt mai cu capul in nori si am incurcat niste ''borcane'' pe acolo, dar le-am dres pana la urma. Nici tava cu dimensiunile ei nu am avut si nici pretentii sa-mi iasa la fel ca ea :))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Tava dimensiuni 28/38 cm
  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 150 g faina
  • 60 g unt cu 82% grasime
  • un praf de sare
  • 2 linguri de smantana obisnuita ( eu am avut o smantana dulce si mai grasa)
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • Crema de lamaie
  • 850 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 175 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 250 g unt cu 82% grasime ( in reteta originala erau 200 g unt)
  • zeama de la 2 lamai sau cat de acra va doriti crema
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de lamaie marca Ruxy:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 6 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Separat am topit untul, l-am lasat cca 5 min deoparte, am mixat galbenusurile cu smantana si 2 linguri de zahar, apoi am adaugat amestecul peste bezea si am continuat sa mixez cca 3-4 min, la final am incorporat faian cernuta impreuna cu praful de copt. Am tapetat tava cu hartie de copt, am intins compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt blatul pana a inceput sa se rumeneasca frumos si a trecut testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si blatul l-am asezat pe masa de lucru cu tot cu hartie de copt. Am lasat sa se raceasca apoi am taiat in 3 bucati egale, fiecare bucata am sectionat-o pe din doua. Am obtinut 6 foi de lungime 38 cm si latime de cca 9,3 cm.

Crema : Galbenusurile impreuna cu zaharul, faina si 100 ml lapte rece le-am pus intr-un castron de inox si am omogenizat bine. Restul de lapte l-am pus sa se infierbante, apoi l-am pus in fir peste galbenusuri. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema sa ingrosat. Am lasat sa se raceasca crema, nu de tot, am mixat-o cca 5 min. In alt castron am mixat untul la temperatura camerei si am inceput sa incorporez crema partial racita,am adaugat 2-3 linguri de crema in unt si 1 lingura de zeama de lamaie si am mixat cca 2-3 min, apoi am repetat procedura, pana am terminat toata crema si zeama de lamaie de incorporat. Am lasat sa se mai odihneasca cca 20 min crema apoi am asamblat prajitura.

Pe o tava am asezat doua dintre fasiile de blat obtinute,am intins crema, apoi am asezat peste cele 2 fasii alte doua fasii de blat, iar am intins crema, la final am asezat ultimile 2 fasii de blat si am intins un strat subtire de crema, cu restul de crema am ornat prajitura in asa fel incat sa am delimitat peunde voi portiona prajitura. Am ras o trufa peste prajitura. Am lasat prajitura la rece pana cand o sa o sectionez si o sa o mancam.....cica la cumpana dintre ani. La multi ani !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lamaie marca Ruxy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata