Reteta aceasta o am de vreo doi ani. Am gasit reteta pe un site dar din pacate nu mai stiu exact unde.Fiica mea o adora.Vineri am itrebat-o ce sa-i fac bun si ea a zis ca ar fi foarte bucuroasa daca as face aceasta prajitura.Cum mamicile nu-si prea refuza puii m-am pus pe treaba.
Faina,zaharul si untul se amesteca bine,se presara uniform in tava de 20cm/30cm tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine cu palma.Se coace cam 30 min.la 160 grade.
Separat se amesteca componentele pentru caramel.Se pune vasul pe foc mare pana incepe sa fiarba dupa care dam focul pe minim si lasam asa sa fiarba cam 30 min.Se amesteca mereu,caramelul trebuie sa iasa gros,de culoare maro deschis.
Dupa ce s-a racit biscuitul se toarna caramelul pe el si se intinde uniform.Se da prajitura la rece 30 min.dupa care se intinde peste ea glazura pregatita pe baie de abur.Dam prajitura la rece pana se intareste si glazura.
Pofta buna!