Desert „ Dia”

de diaconta in Prajituri, 28 Aug 2012 | 5975 vizualizari

 

Un desert plin de arome dar jalnic ca şi aspect.Se mai întâmpla când nu intri în bucătărie şi cu sufletul.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 2,5 linguri faina (50 gr,1 lingura= 20 gr)
  • 3 linguri griş
  • 2 linguri cacao
  • 2,5 linguri miere de albine
  • 3 linguri lapte
  • 100 ml ulei
  • 10 gr praf de copt
  • sare
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahar brun
  • Pentru crema:
  • 250 gr Mascarpone
  • 150 gr iaurt 10% grasime
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri lapte
  • 200 gr frisca
  • Zmeura si coacaze rosii
  • Un borcan dulceata de trandafiri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert „ Dia”:

Am pregatit mai întâi blatul.

Am separat cele 5 oua.

Galbenusurile  le-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a topit.Am adaugat între timp si laptele pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor.

Am pus apoi uleiul câte putin.Am adaugat apoi mierea.

Am amestecat faina cu cacao,griş si praf de copt apoi le-am încorporat în amestecul de ou.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am incorporat usor cu ajutorul unui tel în cealalta compozitie.

Am pus compozitia în tava mare a aragazului în care pusesem o hârtie de copt.

Am facut si bezeaua din cele doua albusuri si zaharul brun si apoi am pus-o peste compozitia de blat.

Am pus tava la cuptor la foc mic pentru 40 de minute.Blatul trebuie sa fie copt si bezeaua crocanta.

Am lasat în cuptor sa se raceasca si am preparat crema.

Am topit ciocolata pe aburi cu 2 linguri de lapte.

Am mixat frisca.

Am mixat crema mascarpone cu iaurtul  si am adaugat ciocolata racita.

La final am încorporat si frisca.

Am lasat la frigider sa se întareasca putin.

Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe lungime(as fi vrut în 3 dar ar fi fost prea înalt),am uns o parte cu dulceata de trandafiri,am pus crema si zmeura si coacaze rosii.

Am pus al doilea blat cu bezeaua in jos,deasupra am uns din nou cu dulceata de trandafiri si am îmbracat cu crema.

Am lasat la frigider câteva ore,apoi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert „ Dia”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

diaconta 1

29.08.2012, 12:19

Multumesc din suflet Ruxy sentimentul este reciproc.Sa ai parte de tot ce-mi doresc mie

La Ancuta 1

29.08.2012, 14:25

iote ce fata draguta: m-a ascultat si-mi da 2 portii

diaconta 1

29.08.2012, 14:27

Iti dau Ancuto,da' numa' astazi)))
numa' azi "i" sarbatoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dulceata de trandafiri si crema de vanilie