Prajitura Tosca cu nuca de cocos

de Cornelia89 in Prajituri, 22 Ian 2014 | 68677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 180 gr zahar
  • 80 gr faina (3 linguri faina)fara varf
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 1/2 praf copt
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 6 galbenusuri
  • 180 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 gr unt

Al doilea strat

  • 300 gr biscuiti petit beure (1-2 pachete)

Pentru sirop

  • 200 gr zahar
  • 100 ml apa

Pentru glazura

  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt
  • o lingura de miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca cu nuca de cocos:

Pentru blat

Batem albusurile spuma cu zahar,adaugam un praf de sare, incorporam faina cu praful de copt, amestecand usor, si adaugam cele 3 linguri de nuca de cocos. Omogenizam.Punem compozitia in tava si nivelam.

Dam la cuptor, dupa ce trece testul scobitorii il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Pentru crema

Amestecam galbenusurile cu zaharul .

Se da laptele pe foc cu praful de budinca si se adauga si galbenusurile cu zahar.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema.

Se lasa la racit.

Apoi se adauga unt.

Pentru sirop

Intr-o craticioara punem zaharul pe foc sa se caramelizeze.

Tragem de pe foc si adaugam apa si se pune din nou pe foc.

Amestecam pana zaharul este topit si siropul e gata.

Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste stratul de crema.

Daca siropul e mai caldut tineti biscuitii mai putin daca e receputeti sa-i tineti mai mult depinde de cat de insiropata vreti prajitura.

Pentru glazura

Punem ingredientele intr-o craticioara ,amestecam la foc mic pana se topeste toate iese o glazura lipicioasa, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si o nivelam uniform.

Se da la rece peste noapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca