Prajitura Tosca cu nuca de cocos

de Cornelia89 in Prajituri, 22 Ian 2014 | 68165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 180 gr zahar
  • 80 gr faina (3 linguri faina)fara varf
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 1/2 praf copt
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 6 galbenusuri
  • 180 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 gr unt

Al doilea strat

  • 300 gr biscuiti petit beure (1-2 pachete)

Pentru sirop

  • 200 gr zahar
  • 100 ml apa

Pentru glazura

  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt
  • o lingura de miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca cu nuca de cocos:

Pentru blat

Batem albusurile spuma cu zahar,adaugam un praf de sare, incorporam faina cu praful de copt, amestecand usor, si adaugam cele 3 linguri de nuca de cocos. Omogenizam.Punem compozitia in tava si nivelam.

Dam la cuptor, dupa ce trece testul scobitorii il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.

Pentru crema

Amestecam galbenusurile cu zaharul .

Se da laptele pe foc cu praful de budinca si se adauga si galbenusurile cu zahar.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema.

Se lasa la racit.

Apoi se adauga unt.

Pentru sirop

Intr-o craticioara punem zaharul pe foc sa se caramelizeze.

Tragem de pe foc si adaugam apa si se pune din nou pe foc.

Amestecam pana zaharul este topit si siropul e gata.

Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste stratul de crema.

Daca siropul e mai caldut tineti biscuitii mai putin daca e receputeti sa-i tineti mai mult depinde de cat de insiropata vreti prajitura.

Pentru glazura

Punem ingredientele intr-o craticioara ,amestecam la foc mic pana se topeste toate iese o glazura lipicioasa, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si o nivelam uniform.

Se da la rece peste noapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

25.01.2014, 00:02

super
Bun venit

Adele 1

13.05.2014, 12:34

Super direct loa favorite..

nacularisa 1

13.05.2014, 16:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca