Prajitura cu doua creme

de mimmi in Prajituri, 16 Aug 2010 | 32642 vizualizari

 

Am luat reteta din revista practic in bucatarie si am facut-o de Sfanta Maria.

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 linguri faina,
  • 6 oua,
  • 250 g zahar(eu am pus numai 200)
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet

.Pentru creme:

  • 3 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 250 g zahar(am pus 200 g)
  • 1 cana lapte,
  • 1 pachet margarina pentru prajituri,
  • 2 linguri cacao,
  • 100 g nuca de cocos,
  • 3 pachete biscuiti piknik.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua creme:

 blat:

frecam galbenusurile cu zaharul,adaugam cacaua ,faina,bicarbonatul si albusurile batute spuma

.Torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit aproximativ 30 de minute.

Cremele:

Amestecam ouale batute cu faina,laptele si zaharul,apoi le fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa.

Dam compozitia deoparte,o lasam sa se raceasca putin apoi adaugam margarina frecata spuma si omogenizezam crema.

Impartim in doua crema.

Intr-o jumatate adaugam cacaua si in una cocosul.Rasturnam blatul racit,intindem crema de cocos,apoi punem biscuitii pe care i-am stropit cu putina apa cu zahar vaniliat.

Peste, intindem crema de cacao

.Presaram cocos pe deasupra.

TIPS-URI

1

La crema am mai daugat 1 cana cu lapte si 3 linguri de faina.

2

Se poate insiropa si blatul de cacao.

3

Prajitura se da la frigider pentru 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

18.08.2010, 23:55

ady 1

30.01.2011, 08:59

am facut si eu prajitura si este fff gustoasa si usor de facut,mersi pt reteta

mimmi 1

31.01.2011, 12:28

Ady ma bucur ca ti-a placut,si mie imi place foarte mult !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata