Vă mai amintiţi de prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii?
Blatul1
Se frământă toate ingredientele, se imparte compoziţia in două , se întind 2 foi si se coc pe rând pe dosul tăvii.Tava trebuie să fie unsă si înfăinată. Blatul este copt când se rumeneşte uşor.
Blatul 2
4 albuşuri bătute spumă peste care se adaugă 5 linguri de apă treptat, 8 linguri de zahăr şi 8 linguri de făină.arome.
Se coace în aceeasi tavă pe dosul căreia s-au copt foile. Se unge tava, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna blatul in tava si se da la cuptor. Este copt cand nu se mai ia pe scobitoare.
Crema:
Se fierb la bain-marie laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat crema (trebuie sa ramana o dunga cand dai cu lingura prin ea), se adauga zeama de la o lamaie, untul, zaharul vanilat.In crema se pot pune si nuci pisate.
Se pune o foaie cu cacao, se unge cu crema, apoi blatul 2 ,se unge cu crema si la final cealalta foaie cu cacao.
Se pudreaza sau se orneaza cu orice glazura vrei.
Se lasa 24 ore la frigider si apoi se taie.
1
Este putin mai migaloasa , dar va spun eu ca merita.