Gogosi pufoase

de corina241 in Prajituri, 22 Dec 2013 | 6507 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pahar si jumatate lapte
  • un pahar si jumatate faina
  • 4-5 oua
  • 6 lingurite zahar
  • 10 – 20 g unt (un cub)
  • coaja lamaie
  • sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Laptele se pune la fiert cu zaharul si sarea. Cand clocoteste se pune faina si se fierbe, amestecand cu paleta sa nu se prinda, pana cand compozitia se desprinde de pe vas.

Se ia compozitia de gogosi pripite de pe foc, se amesteca bine pana se raceste. Se inglobeaza apoi untul, ouale, coaja de lamaie. Se lasa la frigider o ora.

Se pune intr-o tigaie de teflon cu peretii mai inalti ulei la incins. Se ia cate o lingurita din aluatul de gogosi pripite si se pune in uleiul incins. Gogosile pripite sunt gata cand capata culoarea gogosilor si pleznesc de la sine.

Se scot din ulei, se lasa sa se scurga, apoi se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase