Prajitura Televizor

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 2 Dec 2010 | 17284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 blaturi de cacao: 
  • 250 g faina  
  • 5 oua  
  • 120 g unt  
  • 150 g zahar  
  • 150 ml lapte  
  • 3 linguri cacao  
  • 10 g praf de copt  
  • Blatul alb:  
  • 4 oua 
  • 4 linguri apa 
  • 8 linguri zahar 
  • 8 linguri faina 
  • 10 g praf de copt  
  • Crema: 
  • 350 ml lapte 
  • 4 linguri faina  
  • 2 linguri amidon 
  • 250 g Rama Maestro 
  • 250 g zahar 
  • vanilie 
  • coaja rasa de lamaie 
  • zeama de lamaie 
  • +100 ml sirop
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Televizor:

Blaturi de cacao:
Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si untul partial topit pana se omogenizeaza,se adauga laptele si se amesteca bine.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza cu grija in aluat,apoi se amesteca cu albusurile pana se omogenizeaza.Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale si se coc doua blaturi in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.Se lasa la racit.

Blatul alb:
Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare.Galbenusurile se freca cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga apa si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se toarna compozitia in tava aragazului,tapetata cu hartie de copt.Se coace blatul aprox 30 de minute la cuptorul preincalzit.

Crema:
Laptele si zaharul se pun intr-o cratita pana ce zaharul se topeste.Faina se amesteca cu amidonul intr-un castron.Peste faina se toarna un polonic de lapte cald si se amesteca bine cu un tel;compozitia rezultata se toarna treptat in laptele cald si se amesteca incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.
Margarina la temperatura camerei se mixeaza cu 1 lingura de zahar pudra si se incorporeaza treptat crema de late,se rade coaja de lamaie,se adauga vanilia si zeama de lamaie si se mixeaza bine pana obtinem o crema consistenta.

Asamblare:
Pe un platou se aseaza unul dim blaturile de cacao si se stropeste foarte putin cu sirop,se intinde 1/2 din cantitatea de crema,se aseaza blatul alb,se stropeste cu sirop,se toarna restul de crema si se acopera cu ultimul blat de cacao.Se lasa peste noapte la frigider,apoi se proportioneaza;Se poate servii pudrata cu zahar.

sursa:culinar.ro cu modificari la crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (25)

Pasiune pentru bucatarie 1

05.12.2010, 15:31

"Bitza tare gospodina esti, imi place de tine. Prajiturica asta e foarte inalta si "cocheta" De multe ori am vrut si eu s-o fac la fel ca si pe cea numita prajitura desteapta dar n-am apucat niciodata"
multumesc susu

Rahela Velicu 1

26.12.2017, 22:33

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 11:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine