Mie nu imi prea place denumirea asta de Crumble,pe germana ii spune Streusel,suna mai frumos,zic io,na:)))),dar sa ramanem la varianta romaneasca de aluat faramitat,ca este cea mai frumoasa limba.Este foarte delicioasa si chiar simplu de preparat.
Prepararea aluatului :
Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine.
Se unge tava cu unt si se presara putina faina.
Se intinde aluatul pe toata suprafata tavii.
Prunele spalate,taiate pe jumatate,se elimina samburii ,se caramelizeaza intr-o tigaie cu 2 linguri de zahar.
Apoi se pun peste aluat, in forma.
Intr-un castron se amesteca ingredientele de aluat faramitat si se imparte pe toata suprafata tavii,deasupra prunelor.
Se da la cuptor la 180° ,circa 50 de minute ,pana este aluatul faramitat auriu.
Eu am facut doar o jumatate de portie,ca pentru noi este prea mult,dar am scris ingredientele pentru o tava de cuptor.
Pofta buna,bucatarasi dragi!
1
nuca macinata
2
migdale sfaramate
3
prune caramelizate