Prajitura simpla

de _Alina_ in Prajituri, 18 Dec 2013 | 9343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua foarte mari (xl)
  • 2 lg lapte
  • 10 lg cu varf zahar tos
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lg ulei
  • coaja de la o portocala
  • Crema de ciocolata
  • 400 g frisca lichida neindulcita (Pilos am folosit eu)
  • 300 g ciocolata (200 g cioco cu lapte + 100 g cioco amaruie)
  • Sirop
  • 3 lg sirop concentrat de zmeura amestecat cu 120 ml apa plata
  • Decor
  • 150 g ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura simpla:

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 4 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul si laptele si mixam in continuare pana la incorporare.

4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.

5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 6 lg de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn, in final incorporam coaja de portocala.

7. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata => blat copt.      

Crema:

1.Punem frisca lichida intr-o cratita non-aderenta, infierbantam fara a  da in clocot, adaugam ciocolata rupta in bucati mici, lasam 1-2 minute asa, apoi invartim pentru a omogeniza compozitia. 

2. O lasam la racit, apoi o introducem in frigider pentru 4 ore.

3. Inainte de a monta prajitura scoatem crema de la frigider si o mixam bine, pana capata volum si se deschide la culoare.    

  Asamblare:   

1. Insiropam prajitura, o taiem in patrate de 4-5 cm.

2. Punem crema intr-un pos si spritam deasupra fiecarui patrat.

3. Razuim 50 g ciocolata si punem putin pe motul de crema a fiecarui patrat.

4. Restul bucatelelor de ciocolata le infingem in crema. 

S-aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura simpla" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute