Prajitura sarlota

de silvi0ara in Prajituri, 18 Apr 2010 | 21096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 3 oua  
  • 4 linguri zahar  
  • 4 linguri faina  
  • un praf de sare  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • Pentru sarlota
  • 7 oua
  • 5 plicuri gelatina alba
  • 4 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura sarlota:

Mai intai facem blatul.

Se pregateste o tava de 33/23cm tapetata cu hartie pergament.

Se freaca galbenusurile cu sarea,vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.

se amesteca usor de jos in sus.

Se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.

Se scoate si se lasa la racit.

Intre timp pregatim sarlota:

Mai intai lasam gelatina la inmuiat in 300ml lapte rece.

Se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,4 linguri de zahar si cele 4 linguri de faina.

Se toarna restul de lapte si se amesteca bine cu mixerul,se transfera compozitia intr-o oala si se pune la foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa,dar atentie fara sa fiarba.

Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita.

Se pune oala intr-un vas cu apa rece la racit..

Albusurile se bat spuma tare cu 8 linguri de zahar ca la bezele si se amesteca in compozitia de lapte racita.

Se bate frisca spuma cu restul de zahar(4 linguri).

Se opreste putina frisca pentru ornat,iar restul se amesteca in crema .

Se imparte compozitia in 2 parti,iar intruna se pun 2 linguri de cacao si in cealalta ,zaharul vanilat.

Se mai lasa putin la frigider,15-20 de minut.

Apoi se tapateaza tava in care am copt blatul,cu folie de plastic alimentar,se pune blatul,apoi se aseaza alternativ straturi din compozitia de sarlota.

Se mai lasa la frigider pentru 2 ore,se scoate se taie dupa preferinta,apoi se decoreaza cu frisca pastrata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Şarlotă de banane cu pere- desert de post