Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent

de mimmi in Prajituri, 20 Apr 2012 | 50260 vizualizari

 

 Prajitura Rumba cu foi de napolitana este un desert foarte gustos cu o combinatie grozava de texturi si de gusturi. Foi crocante de napolitana, crema fina si blatul pufos o transforma intr-un deliciu.
Pentru Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, nuca, rahat, unt, ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent
  • Blat:
  • 8 albusuri de ou
  • 6 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g rahat
  • 100 g nuca 
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 8 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta de vanilie
  • 2 foi napolitana
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingurita apa
  • 1 cub unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent:

Cum se prepara Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent

Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda), apoi se taie bucatele. Se taie rahatul cubulete, iar ca sa va fie mai usor la operatia asta, folositi zahar praf ca sa-l pudrati, pentru a nu se lipi de cutit.

Se bat albusurile cu un praf de sare spuma tare, se adauga zaharul in ploaie, mixand incontinuu, pana se termina zaharul. Acum se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca, rahatul si se amesteca cu dosul unei linguri, de jos in sus, pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor, pana se rumeneste deasupra si se dezlipeste de pe margini. Se lasa la racit in tava.  

Intre timp pregatim crema. Galbenusurile si zaharul se bat la bain-marie pana cand compozitia devine deschisa la culoare si isi dubleaza volumul. Aveti grija ca fundul vasului in care este crema sa nu atinga apa care fierbe dedesubt. Se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Untul se spumeaza. Cand crema de galbenusuri este rece, se introduce treptat in unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.  

Jumatate din crema se intinde pe prima foaie de napolitana, se asaza blatul,se intinde restul de crema si deasupra cealalta foaia de napolitana. Se tine la rece peste noapte, cu ceva greu peste ea. Iar a doua zi se orneaza cu glazura.

Incearca si reteta de Napolitana cu crema de ciocolata si cafea, o prajitura foarte gustoasa sau Prajitura cu foi de napolitana si nuci.

Iti recomandam si reteta de Napolitane cu rahat si crema de lamaie.

TIPS-URI

1

Tava are 34x26 cm

2

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei  

3

Daca vi se taie crema, se adauga un strop de apa si se amesteca in continuare la bain-marie pana isi revine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana