Briose de vanilie

de gaby_gabytza in Prajituri, 17 Feb 2014 | 4683 vizualizari

 

reteta am luato dintr-o revista

 

INGREDIENTE

  • 130 g unt moale
  • 130 g zahar
  • 2 oua
  • 130 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de vanilie:

Intr-un bol mixam untul topit cu zaharul dupa care adaugam ouale batute separat. Mixam bine impreuna. Treptat adaugam cate o lingura de faina si mixam dupa fiecare pana se incorporeaza bine toata compozitia. La sfarsit adaugam laptele si esenta, praful de copt il amestecam cu 2-3 linguri de faina si il adaugam in compozitie. Mai mixam inca 2 -3 minute pana devine o compozitie pufoasa

Ungem formele de silicon cu unt moale (eu le-am uns ca era prima data cand le foloseam) .Umplem formele  3/4 cu aluat si dam la cuptor pana se rumenesc sau trece testul cu scobitoarea.

Optional ungem cu o glazura din o ciocolata topita cu o lingura  de unt pe baie de aburi dupa care decoram briosele cu bombonele decorative deasupra.

Le putem servi si simple

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cirese, crema mascarpone si lime