Prajitura cu branza si visine

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2011 | 8286 vizualizari

 

Sa va povestesc de aceasta prajitura delicioasa,putin ratata as zice eu.Este reteta Aneimaria ,ea o numise Lacrima.De cum am vazut-o la ea am zis trebuie sa o fac.Insa cand sa fac bezeaua,de la caldura asta mare mi s-a inmuiat toata,se facu ca apa.Zic nu e nimic ,fac un jeleu tot de visine.Si ce sa vezi?Cand am pus jeleul, branza,cum era ea coapta,a absorbit toata zeama de la jeleu.Rezultatul?Senzational sincer...ca se insiropa branza bine si iese foarte buna!!!!

 

INGREDIENTE

blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 130 gr unt
  • 200 gr faina
  • 650 gr visine fara samburi

umplutura de branza:

  • 900 gr branza de vaci
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri faina alba

jeleu de visine:

  • 1 mana visine fara samburi
  • 3 linguri zahar
  • 4 foi de gelatina(cam 6,7 grame)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Visinele ,dupa ce le scoatem samburii,le punem la scurs pe o sita,iar dedesubt puneti o farfurioara unde sa se scurga sucul,pentru ca veti folosi din el la jeleu.

Mixam ouale cu zaharul,pana isi dubleaza volumul.

adaugam praful de copt si esenta de vanilie.

apoi faina ,in ploaie.

la urma adaugam untul topit,dar nu cald,ci rece.

umplutura de branza:

branza o mixam cu zaharul,galbenusurile,esenta de rom,iar la urma punem faina.

luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

punem blatul si il intindem cu o spatula.

deasupra asezam visinele scurse de suc.

peste visine punem branza si o intindem pe intreaga suprafata,pentru a acoperi visinele.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,cam 45-50 minute,pana ce branza se rumeneste frumos,dar nu foarte tare.

apoi o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

jeleul:

punem foile de gelatina la hidratat in apa rece 10 minute.

visinele le punem intr-o cratita cu zaharul si putin din sucul de visine(din cel scurs de visinele puse peste blat).

punem pe foc,invartim continuu pana zaharul se topeste ,apoi lasam sa dea 2,3 clocote.

luam cratita de pe foc,adaugam gelatina hidratata si amestecam bine,pana ce aceasta din urma se topeste si se omogenizeaza.

lasam jeleul pana se raceste,apoi il punem peste prajitura.

acoperim tava cu folie alimentara si o dam la frigider.

lasam pana se intareste jeleul(asta daca nu vi-l absoarbe branza cum a fost la mine) apoi taiati si serviti.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui jeleul cu o bezea facuta din cele 6 albusuri ramase si cam 150 gr zahar.insa sa le bateti la loc racoros,pentru ca daca le bateti in bucatarie ,si e foarte cald nu se vor intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA