Desert chec cu rahat

de MotanLaOale in Prajituri, 15 Ian 2020 | 3607 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • 370 g albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 80 ml ulei
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 g rahat
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu rahat:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.

Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Rahatul se taie bucati mai mici.

Se tapeteaza o forma de chec cu ulei si faina si se toarna jumatate din compozitia in tava.

Se pun bucati de rahat uniform pe toata suprafata.

Se toarna si restul compozitiei si deasupra se pun bucati de rahat.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30-35 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Se poate presara cu zahar pudra daca doriti.

Se feliaza si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana