Aveam niște urdă și m-am gândit că cel mai bun desert pe care l-aș putea pregăti ar fi o negresă. Mi-a făcut cu ochiul o rețetă de pe blogul Adinei (cartederetete.ro) căreia îi mulțumesc pentru idee și o pup. Ea o pregătise cu căpșuni, dar eu aveam zmeură la congelator. Am lăsat-o să se dezghețe și am folosit-o.
Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o spatulă )lingură de lemn), apoi adaugi făină și omogenizezi ușor.
Prepari umplutura mixând urda, oul, zahărul măcinat, iar la final adaugi grișul.
Pui hârtie de copt în tavă, adaugi 2/3 din compoziție, pui amestecul cu urdă, presari zmeura și peste pui restul de aluat și îl marmorezi cu o furculiță.
Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute.
Scoți prăjitura, o lași să se răcească și o servești.