Inspiratie mi-a fost Timeea...multumesc!!>:D
Pentru aceasta prajitura am folosit o tava de 23/33 cm cu marginile inalte.
Se unge bine tava cu unt moale. Nectarinele se taie cubulete. Martipanul se marunteste in robotul de bucatarie, cateva pulsatii sunt suficiente, se adauga biscuitii simpli si se maruntesc si acestia, dar nu foarte marunt. Se ameste martipanul cu biscuiti, se pun in tava unsa cu unt, se distribuie uniform in tava, se presara deasupra lichiorul de oua, peste biscuiti punem nectarinele taiate cubulete, peste nectarine un zahar vanilat si inca 2 linguri de zahar.
Pentru aluat: mixam untul moale cu zaharul. Adaugam pe rand ouale si mixam bine dupa fiecare. Adaugam laptele si grisul si mixam pana la incorporarea ingredientelor. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la celelalte. Se amesteca la viteza mica, sa nu umplem bucataria de faina, apoi la viteza mare, pana faina s-a incorporat cu celelate. Aluatul are consistenta unei creme groase, asa ca o punem cu lingura peste nectarine si o intindem cu dosul unei linguri. dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute, pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea. Dupa coacere, lasam sa se racoreasca cateva minute, asezam o tava deasupra si rasturnam prajitura calda. Va iesii perfect din tava fara sa se lipeasca...Lasati sa se raceasca, portionati si serviti.
Sa va fie de bine!!!
1
se pot folosii orice fel de fructe
2
martipanul poate fi inlocuit cu nuca, alune, migdale...