Prajitura pufoasa

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 12 Iun 2011 | 8342 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 6 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de lapte
  • 2 pahare de faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom

pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic crema de vanilie
  • 3 linguri de miere
  • esenta de vanilie
  • zeama de lamaie
  • pere din compot

Pentru ornat:

  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa dupa care omogenizam bine compozitia.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit app 20 de minute.

Intre timp pregatim crema:
Punem frisca, imreuna cu praful de crema intr-un bol si le mixam impreuna, adaugam apoi mierea si putina zeama de lamaie.

Toaem perele cubulete mici si le punem la scurs, Dupa care le punem peste crema si amestecam usor.

Dam crema la rece 30 de minute.

Cand blatul este racit punem crema peste si ornam cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea