Prajitura pufoasa

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 12 Iun 2011 | 8193 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 6 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de lapte
  • 2 pahare de faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • esenta de rom

pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic crema de vanilie
  • 3 linguri de miere
  • esenta de vanilie
  • zeama de lamaie
  • pere din compot

Pentru ornat:

  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, esenta, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa dupa care omogenizam bine compozitia.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit app 20 de minute.

Intre timp pregatim crema:
Punem frisca, imreuna cu praful de crema intr-un bol si le mixam impreuna, adaugam apoi mierea si putina zeama de lamaie.

Toaem perele cubulete mici si le punem la scurs, Dupa care le punem peste crema si amestecam usor.

Dam crema la rece 30 de minute.

Cand blatul este racit punem crema peste si ornam cu nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kinder pinguin