Prajitura Noire

de madi_marin in Prajituri, 25 Iun 2011 | 49784 vizualizari

 

Am vazut reteta la Licuta prima data si mi-a placut . Am vazut apoi la gaby si m-a obsedat. Asa ca am pregatit-o si eu.

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 g ,argarina Unirea
  • 150 g biscuiti cu ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 15 g gelatina
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata

Glazura:

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Punem la topit la microunde 75 g margarina. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu margarina topita. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si o dam la frigider.

Ciocolata se pune la topit cu 50 ml frisca lichida. Cand e gata se da deoparte de pe foc si se amesteca cu restul de margarina netopita, zaharul pudra, restul de 200 ml frisca nebatuta, cacaoa si lichiorul de ciocolata. Se amesteca totul foarte bine si se lasa la odihnit.

Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece pentru 10 minute, dupa care o punem la foc mic pana se dizova. Se toarna peste compozitia de ciocolata si se amesteca bine. Se pune apoi peste stratul de biscuiti si se da vasul la rece pentru cateva ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se glazureaza cu crema obtinuta din ciocolata topita in frisca lichida. Se orneaza cu fructe, ciocolata rasa sau alt decor la alegere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine