Prajitura Noire

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 18 Iun 2011 | 7682 vizualizari

 

Prajitura asta m-a terminat de tot :))) nu stiu cat v-a bantuit pe voi, dar eu de cand am vazut-o la Licuta, i-am pus gand rau, m-a obsedat ca pe voi toate si n-am a vut liniste pana n-am facut-o :d nu pot spune decat ca e dementiala si ca o s-o mai fac cat de curand, ca asta s-a mancat cat ai clipii...toata lumea care a gustat din ea, ca de mancat nu aveam sa le dau la toti :))) mi-au cerut reteta!!!Licuta multumesc mult pentru aceasta reteta care m-a cucerit!!! Am adaptat dupa gustul nostru, data viitoare o sa bag smantana in loc de frisca, cred ca o sa iasa si mai buna, deja salivez :D:)):))

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti de cacao cu ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • o lingura angeli cheri
  • 2 linguri sirop de menta
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie cu crema de trufe cu alune
  • 2 plicuri gelatina

Pentru ornat:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • 25 gr fulgi ciocolata
  • frisca
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Zdrobim biscuitii cu un robot, dupa care ii amestecam cu 100 g unt la temperatura camerei.

Tapetam o tava de chec cu folie alimentara, punem biscuitii si apasam cu dosul unei lingurii.

Pregatim crema:

Topim ciocolata la microunde, o scoatem din 10 in 10 secunde si amestecam in ea, dupa care o lasam sa se racoreasca usor si adaugam frisca lichida, laptele, angeli cheri, siropul de menta si restul de unt, tot la temperatura camerei si omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, o sa iasa o crema lichida, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si dam tava la frigider pana a 2-a zi sau cel putin 4 -5 ore.

Dupa ce s-a intarit crema o rasturnam pe un platou si pregatim glazura din 50 de g de ciocolata si 50 ml lapte, pe care le bagam la microunde cateva secunde, apoi o turnam peste prajitura.

Fulgii de ciocolata se fac din ciocolata data pe razatoarea mare.

Ornam cu frisca in care am bagat sirop de me nta si capsuni.

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si ciocolata