Bonet

de Mihaela11_jo in Prajituri, 26 Apr 2011 | 6484 vizualizari

 

O reteta de crema caramel, cu un plus de aroma conferita de biscuitii Amaretto.
Este foarte simpla , dar si foarte decorativa.
M-am inspirat de la Mihaela Idriceanu:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/bonet-1.html

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar pentru  caramel
  • 100 g biscuiti Amaretto
  • 100 g zahar
  • 20 g cacao
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • esenta de rom dupa gust
  • coaja de la o portocala
  • ½ lingurita vanilie pudra( sau ½ lingurita esenta de vanilie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bonet:

Se caramelizeaza zaharul si se repartizeaza uniform pe baza si peretii laterali ai unei tavite de chec cu dimensiunile de 12/22 cm. Se amesteca ouale cu zahaulr,vanilia,esenta de rom si coaja rasa de portocala. Se adauga cacao cernuta,laptele rece si  biscuitii dati prin robot.

Se toarna compozitia peste zaharul ars si tava de chec se pune  intr-o tava mai mare cu apa. Se da  la cuptorul preincalzit  la 180 de grade pentru  45 de minute.

Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca; se lasa la rece in frigider pana inainte de servire. Se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bonet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu caise