Prajitura marmorata cu branza

de rena in Prajituri, 11 Ian 2014 | 10474 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat cacao:

  • 180gr. faina
  • 150gr.zahar
  • 4 oua
  • 100ml lapte
  • 100ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1\2plic praf de copt

Blat cu branza:

  • 500gr. branza dulce
  • 200gr. zahar
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou
  • 50 gr.gris
  • 1 portocala sau1 lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu branza:

Incepem sa preparam intai blatul cu cacao pt.prajitura.

Albusurile se spumeaza cu un praf de sare si o lingura de zahar.

Cu restul de zahar batem galbenusurile la care adaugam cacaoa,laptele,si uleiul.

Tot la compozitia de galbenusuri incorporam si faina cernuta cu praful de copt.

Acestea fiind facute adaugam albusurile spumate la compozitia de galbenusuri si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Compozitia se toarna intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt si trecem la prepararea blatului cu branza.

Intr-un vas amestecam branza dulce cu zaharul si oul apoi adaugam coaja de portocala sau lamaie,grisul si zaharul vanilat.

Compozitia de branza, cu ajutorul unei lingurite, o impartim peste compozitia cu cacao din tava.( vedeti poza)

Se coace prajitura in cuptor preincalzit la 170 de grade pt.30 de minute.Incercam cu o scobitoare.

Dupa ce am scos prajitura de la cuptor o lasam la racit si apoi o portionam.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem glasa deasupra cu ciocolata topita sau sa pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

12.01.2014, 20:13

Minunata

Corinuta 1

16.03.2014, 16:45

Tot am zis ca o s-o fac!

Selena 1

23.08.2015, 19:40

Am facut-o si este foarte buna !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza