Blat cacao:
Blat cu branza:
Incepem sa preparam intai blatul cu cacao pt.prajitura.
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare si o lingura de zahar.
Cu restul de zahar batem galbenusurile la care adaugam cacaoa,laptele,si uleiul.
Tot la compozitia de galbenusuri incorporam si faina cernuta cu praful de copt.
Acestea fiind facute adaugam albusurile spumate la compozitia de galbenusuri si amestecam usor pana se omogenizeaza.
Compozitia se toarna intr-o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt si trecem la prepararea blatului cu branza.
Intr-un vas amestecam branza dulce cu zaharul si oul apoi adaugam coaja de portocala sau lamaie,grisul si zaharul vanilat.
Compozitia de branza, cu ajutorul unei lingurite, o impartim peste compozitia cu cacao din tava.( vedeti poza)
Se coace prajitura in cuptor preincalzit la 170 de grade pt.30 de minute.Incercam cu o scobitoare.
Dupa ce am scos prajitura de la cuptor o lasam la racit si apoi o portionam.
Spor si pofta buna!
1
Putem glasa deasupra cu ciocolata topita sau sa pudram cu zahar.